Woning Diefdijk 47 te Leerdam

In het statige Dordtse Huis vergaderden en overnachtten de heren van het waterschap als ze de Diefdijk kwamen inspecteren. De gebeeldhouwde wapens van Holland en de Alblasserwaard in de voorgevel herinneren hier nog aan. Het Dordtse Huis is een van de weinige panden die óp de Diefdijk is gebouwd in plaats van onderaan de dijk.

De Diefdijk is één van de belangrijkste binnendijken van Nederland en maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Al met al een uniek pand op een unieke plek, die beiden historie ademen. U heeft nu de kans om zelf te gaan wonen op deze prachtige plek.

De onderhoudsstaat van het pand is niet optimaal. Vandaar dat de verkoper een bouwkundige keuring heeft laten opstellen door een bureau dat gespecialiseerd is in het renoveren en restaureren van monumentale panden (Delfgou: www.delfgou.nl). Voor het herstellen/restaureren van het pand kan door dit bureau tevens een restauratieplan met bestek, begroting, tekeningen en het aanvragen van subsidie en de benodigde vergunningen verzorgd worden. De grootschalige renovatie biedt tevens mogelijkheden om de ruimten in het pand beter te benutten en naar eigen smaak aan te passen.

Praktische informatie

Het betreft hier een gedeeltelijk kadastraal perceel van ca. 0.15.50 ha (hierna ook te noemen: object). Het perceel is direct gelegen aan de Diefdijk te Leerdam. Het object heeft de bestemming ‘wonen’ en zal in erfpacht worden uitgegeven.

De Diefdijk 47 is aangewezen als Rijksmonument. Dit betekent dat de historische en unieke monumentale status behouden moet blijven. Door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed kunnen er voorwaarden opgelegd worden bij verbouwing/restauratie. Voor diverse werkzaamheden aan een Rijksmonument is een vergunning vereist om het karakter van het pand te waarborgen. Voor aanvullende informatie hierover verwijzen wij naar: www.monumenten.nl.

Het object is gelegen in de directie nabijheid van de kolk ‘Wiel van Bassa’ (ontstaan door een dijkdoorbraak)  en ligt circa 1 kilometer ten oosten van Schoonrewoerd en circa 4 kilometer ten noorden van Leerdam. Het treinstation en winkels treft u aan in Leerdam.

De kadastrale informatie is te vinden in bijlage 1. In bijlage 2 is een luchtfoto te vinden met daarop indicatief de kadastrale grenzen van het object. Uitgebreide informatie is te vinden op www.landelijkvastgoedonline.nl (verkoopwebsite).

Verkoop op erfpacht

Het object wordt verkocht op basis van erfpacht. Dit houdt in dat de ondergrond in eigendom blijft bij de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en dat er voor het gebruik hiervan een jaarlijkse canon verschuldigd is. Deze canon is vastgesteld op € 3.845,00 per jaar. De te sluiten erfpachtovereenkomst kunt u downloaden op de website van Landelijkvastgoedonline.nl.

Meer informatie over erfpacht kunt u vinden op www.zuidhollandslandschap.nl/erfpacht.

Voor het gebouw wordt een recht van opstal gevestigd. Het recht van opstal wordt tegen een vergoeding overgedragen aan de toekomstig erfpachter. Bij deze verkoop doet u dus een bod op het opstalrecht met bijbehorend erfpachtcontract.

Verkoopprocedure

Het object wordt aangeboden via landelijkvastgoedonline.nl. Landelijkvastgoedonline.nl is een onderdeel van Van Lanschot Nannenga Naus Rentmeesters B.V. en werkt nauw samen met BOG Auctions. Als u een bod wilt uitbrengen gaat dit ook via de website van BOG Auctions.

Meer informatie treft u aan in de verkoopbrochure.

Als u het object (nogmaals) wilt bekijken kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Op de kaart

De percelen

Kadastrale gemeenteKadastrale sectieKadastraal nummerMeer info
Leerdam G 343 i
Oppervlakte 0.08.10 ha
Soort perceel tuinland
Straatnaam
Plaatsnaam
Leerdam G 341 i
Oppervlakte 0.07.40 ha
Soort perceel tuinland
Straatnaam
Plaatsnaam
Totale oppervlakte: 0.15.50 ha

Detailinformatie Kavel

Op de onderstaande interactieve kaart wordt detailinformatie getoond van de aangeboden kavel(s). Door te klikken op de gegevens links van de kaart verschijnt de betreffende informatie in beeld. Door vervolgens te klikken op de percelen in de kaart komt meer gedetailleerde informatie in beeld.

U kunt op dit object bieden via

Via de knop 'Bieden' komt u op de website van Bog Auctions. Hier kunt u uw bod uitbrengen.

Deel dit object