Bouwgrond Hollandseweg 21 te De Cocksdorp (Texel)

Unieke kans om in het uitgestrekte natuurlandschap van Texel een ruime kavel te kopen! Gezien de huidige staat van het object ligt het voor de hand dat de huidige woning gesloopt wordt. Vervolgens kunt u naar eigen weten en inzicht hier een prachtige woning realiseren.

Zoekt u een unieke locatie met rust, ruimte en vooral het gevoel landelijk te wonen met diverse faciliteiten binnen handbereik, dan is dit uw kans. De Hollandseweg 21 ligt direct tegen het natuurgebied ‘Dorpszicht’ aan. De afgelopen jaren heeft het natuurgebied een impuls gekregen. De oude kreken zijn hersteld en de bovenste laag grond is afgegraven. Hierdoor is het gebied aantrekkelijk geworden voor zeldzame orchideeën en zijn er weer veel weidevogels te zien. Deze locatie geeft u de mogelijkheid om uw eigen woning te creëren met een vergezicht over dit natuurgebied.

Het centrum van De Cocksdorp bevindt zich op circa 5 minuten afstand, het centrum van Den Burg bevindt zich op circa 20 minuten afstand. De veerboot van Den Hoorn naar Den Helder bevindt zich op circa 25 minuten afstand.

De naastgelegen agrarische bedrijfsgebouwen zullen door Staatsbosbeheer worden gesloopt. Dit deel van het terrein wordt toegevoegd aan het bestaande natuurgebied en blijft in eigendom van Staatsbosbeheer. Het te verkopen object is direct gelegen aan de Hollandseweg en het betreft een perceel van circa 0.30.35 hectare. In samenspraak met Staatsbosbeheer zal dit perceel een eigen ontsluiting naar de openbare weg krijgen.

Gezien de staat van de bestaande woning – waarin tevens asbest aanwezig is – ligt het voor de hand om de bestaande woning te slopen. Staatsbosbeheer zal deze sloop niet uitvoeren, derhalve komen de sloopkosten voor rekening van de koper. Meer informatie hierover treft u aan in hoofdstuk 3 van de brochure.

Na het slopen van de huidige bebouwing ontstaat er een kavel met de volgende mogelijkheden:

  • Er mag een woning van 150 m² worden gebouwd. Indien er een karakteristieke stolp wordt gebouwd mag dit worden vergroot tot 250 m² (zulks ter beoordeling van de gemeente).
  • Er mag 100 m² aan bijbehorende bouwwerken worden gebouwd, niet vergunning vrij.
  • Er mag nog 50 m² vergunning vrij aan bijbehorende bouwwerken worden gebouwd.
  • Aanvullend mag er, in verband met het slopen van agrarische bedrijfsgebouwen, nog 229 m² aan bijbehorend bouwwerk worden gebouwd.

 

Op de kaart

De percelen

Kadastrale gemeenteKadastrale sectieKadastraal nummerMeer info
Texel A 6426 i
Oppervlakte 0.30.35 ha
Soort perceel bouwland
Straatnaam
Plaatsnaam
Totale oppervlakte: 0.30.35 ha

Detailinformatie Kavel

Op de onderstaande interactieve kaart wordt detailinformatie getoond van de aangeboden kavel(s). Door te klikken op de gegevens links van de kaart verschijnt de betreffende informatie in beeld. Door vervolgens te klikken op de percelen in de kaart komt meer gedetailleerde informatie in beeld.

U kunt op dit object bieden via

Via de knop 'Bieden' komt u op de website van Bog Auctions. Hier kunt u uw bod uitbrengen.

Deel dit object